English grammar exercise tenses

  1. I ________ my homework yesterday. (do/did) Answer: did
  2. She ________ to the party if she finishes work on time. (will go/would go) Answer: will go
  3. ________ you studying for the test? (Are/Is) Answer: Are
  4. They ________ a great time on their vacation. (had/has) Answer: had
  5. The cat ________ on the roof. (is/are) Answer: is
  6. The children ________ playing in the park. (enjoy/enjoys) Answer: enjoy
  7. I ________ the book when the phone rang. (was reading/read) Answer: was reading
  8. If I ________ enough money, I will buy a new car. (have/had) Answer: have
  9. The students ________ their exams last week. (finished/finish) Answer: finished
  10. My sister ________ her bike to school every day. (rides/rode) Answer: rides
  11. I can’t find my keys. ________ you seen them? (Has/Have) Answer: Have
  12. We ________ to the beach last weekend. (go/went) Answer: went
  13. She ________ her mother for dinner tonight. (is inviting/invites) Answer: is inviting
  14. The car ________ by John’s house. (parked/was parked) Answer: was parked
  15. ________ the dog barking outside? (Do/Does) Answer: Do
  16. My brother ________ to visit us next month. (comes/will come) Answer: will come
  17. I ________ my lunch in the cafeteria. (ate/eat) Answer: ate
  18. The baby ________ when I walked into the room. (cries/cried) Answer: cried
  19. She ________ a new job last week. (starts/started) Answer: started
  20. The movie ________ by millions of people. (is watched/was watched) Answer: was watched
  21. My friends and I ________ to the movies tomorrow. (goes/are going) Answer: are going
  22. The train ________ at 7:30 a.m. (leaves/left) Answer: leaves
  23. The teacher ________ the students to be quiet during the exam. (told/tells) Answer: told
  24. ________ your parents coming to the party? (Are/Is) Answer: Are
  25. I ________ my friend yesterday. (saw/see) Answer: saw
  26. They ________ a delicious meal for dinner. (cooked/cooks) Answer: cooked
  27. The students ________ hard for the upcoming exam. (study/studies) Answer: study
  28. She ________ the bus to work every day. (takes/took) Answer: takes
  29. I ________ to the gym three times a week. (go/goes) Answer: go
  30. The book ________ by many people. (read/was read) Answer: was read
  31. ________ you like some more coffee? (Do/Does) Answer: Would
  32. My sister ________ her guitar in the concert last night. (plays/played) Answer: played
  33. He ________ the letter to his friend yesterday. (mailed/mail) Answer: mailed
  34. The baby ________ when his mother walked into the room. (smiles/smiled) Answer: smiled
  35. They ________ in the city for the weekend. (will stay/stayed) Answer: will stay
  36. I ________ a new job next month. (start/started) Answer: will start
  37. The students ________ their lunch in the cafeteria every day. (ate/eat) Answer: eat
  38. She ________ to visit her grandparents last summer. (went/goes) Answer: went
  39. The concert ________ by thousands of people. (was attended/attended) Answer: was attended
  40. ________ your brother coming to the party? (Is/Are) Answer: Is
  41. We ________ to the beach last summer. (went/go) Answer: went
  42. I ________ my homework when the power went out. (was doing/did) Answer: was doing
  43. The cat ________ around the house. (runs/ran) Answer: runs
  44. The students ________ to the music in the classroom. (listened/listens) Answer: listen
  45. I ________ my umbrella because it was raining. (brought/bring) Answer: brought
  46. ________ your parents enjoy the concert? (Did/Do) Answer: Did
  47. He ________ his phone on the table. (puts/put) Answer: put
  48. The movie ________ last night. (ended/ends) Answer: ended
  49. She ________ a new car next year. (buys/will buy) Answer: will buy
  50. The students ________ their teacher. (respected/respect) Answer: respect
  51. My brother ________ a book when I saw him. (reads/was reading) Answer: was reading
  52. We ________ to the party if we finish work on time. (will go/go) Answer: will go
  53. The dog ________ in the park every day. (runs/runned) Answer: runs
  54. They ________ a delicious cake for my birthday. (baked/bake) Answer: baked
  55. She ________ her family for dinner next week. (is inviting/invites) Answer: is inviting
  56. The car ________ by her father. (is driven/was driven) Answer: was driven
  57. ________ the birds chirping outside? (Do/Does) Answer: Do
  58. My friends ________ to visit us next month. (comes/will come) Answer: will come
  59. I ________ a sandwich for lunch yesterday. (ate/eat) Answer: ate
  60. The baby ________ when I picked her up. (cries/cried) Answer: cried
  61. She ________ a new job next month. (starts/started) Answer: will start
  62. The movie ________ by everyone. (is watched/was watched) Answer: was watched
  63. My friends and I ________ to the movies tomorrow. (go/goes) Answer: are going
  64. The train ________ at 7:30 a.m. (leaves/left) Answer: leaves
  65. The teacher ________ the students to study for the test. (told/tells) Answer: tells
  66. ________ your parents coming to the party? (Are/Is) Answer: Are
  67. I ________ my friend last week. (saw/see) Answer:saw
  68. They ________ a delicious meal for dinner. (cooked/cooks) Answer: cooked
  69. The students ________ hard for the upcoming exam. (study/studies) Answer: study
  70. She ________ the bus to work every day. (takes/took) Answer: takes
  71. I ________ to the gym three times a week. (go/goes) Answer: go
  72. The book ________ by many people. (read/was read) Answer: was read
  73. ________ you like some more coffee? (Do/Does) Answer: Would
  74. My sister ________ her guitar in the concert last night. (plays/played) Answer: played
  75. He ________ the letter to his friend yesterday. (mailed/mail) Answer: mailed
  76. The baby ________ when his mother walked into the room. (smiles/smiled) Answer: smiled
  77. They ________ in the city for the weekend. (will stay/stayed) Answer: will stay
  78. I ________ a new job next month. (start/started) Answer: will start
  79. The students ________ their lunch in the cafeteria every day. (ate/eat) Answer: eat
  80. She ________ to visit her grandparents last summer. (went/goes) Answer: went
  81. The concert ________ by thousands of people. (was attended/attended) Answer: was attended
  82. ________ your brother coming to the party? (Is/Are) Answer: Is
  83. We ________ to the beach last summer. (went/go) Answer: went
  84. I ________ my homework when the power went out. (was doing/did) Answer: was doing
  85. The cat ________ around the house. (runs/ran) Answer: runs
  86. The students ________ to the music in the classroom. (listened/listens) Answer: listen
  87. I ________ my umbrella because it was raining. (brought/bring) Answer: brought
  88. ________ your parents enjoy the concert? (Did/Do) Answer: Did
  89. He ________ his phone on the table. (puts/put) Answer: put
  90. The movie ________ last night. (ended/ends) Answer: ended
  91. She ________ a new car next year. (buys/will buy) Answer: will buy
  92. The students ________ their teacher. (respected/respect) Answer: respect
  93. My brother ________ a book when I saw him. (reads/was reading) Answer: was reading
  94. We ________ to the party if we finish work on time. (will go/go) Answer: will go
  95. The dog ________ in the park every day. (runs/runned) Answer: runs
  96. They ________ a delicious cake for my birthday. (baked/bake) Answer: baked
  97. She ________ her family for dinner next week. (is inviting/invites) Answer: is inviting
  98. The car ________ by her father. (is driven/was driven) Answer: was driven
  99. ________ the birds chirping outside? (Do/Does) Answer: Do
  100. My friends ________ to visit us next month. (comes/will come) Answer: will come
gill sir

gill sir

replies within 12 hrs

I will be back soon

gill sir
I am Gill Sir.
I will get back to you asap.
My contact no. is 9898334999
message